Обвинен за сериозни нарушения пловдивдски полицай влезе в болница. Служителят в

...
Обвинен за сериозни нарушения пловдивдски полицай влезе в болница. Служителят в
Коментари Харесай

Обвинен за сериозни нарушения полицай влезе в болница в Пловдив

Обвинен за съществени нарушавания пловдивдски служител на реда влезе в болница. Служителят в бранш " Пътна полиция " към отдел " Охранителна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив не се е явил през днешния ден в Окръжен съд - Пловдив по делото, в което той е обвиняем. Бившият към този момент служител на реда е упрекнат в 4 разнообразни закононарушения, а точно:

1. В качеството си на длъжностно лице е изискал и на 23.11.2021 година в Пловдив е приел подарък – парична сума в размер на 300 лв., с цел да извърши друго закононарушение във връзка със службата си.

2. В интервала от 23.11.2021 година до 01.02.2022 година в Пловдив в качеството си на длъжностно лице не е извършил служебните си отговорности: за да набави за другиго полза – за А. Д., изразяваща се в отбягване на административно-наказателна отговорност и за А. Д., изразяваща се в обезпечаване на опция лек автомобил БМВ 730 да продължи да бъде ръководен в страната и чужбина и от това са настъпили обилни нездравословни последствия – уронване престижа на Министерство на вътрешните работи и основаване на предпоставки за осъществяване на нови нарушавания на ЗДвП.

3. В интервала на края на януари 2022 година – 01.02.2022 година в гр. Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение е подбуждал 4 лица към закононарушение, както следва: В края на януари 2022 година е подбуждал А. Д. и С. Д. да потвърдят лъжа, като заявят, че при осъществената на 20.11.2021 година инспекция не са били сваляни от полицейски чиновници номерата на лекия автомобил БМВ 730. На 01.02.2022 година е подбуждал В. Б. и Р. В. да потвърдят лъжа и да затаят истина, като заявят, че не си спомнят/не са сигурни дали са свалили регистрационните табели от лекия автомобил БМВ 730 при осъществената от тях на 20.11.2021 година инспекция на този автомобил.

4. На 02.02.2022 година в гр. Пловдив в качеството си на длъжностно лице в кръга на службата си е съставил формален документ – Заповед за използване на насилствена административна мярка с посочена дата 20.11.2021 година, в който е удостоверил погрешни условия – че документът е формиран на 20.11.2021 година, за да бъде употребен този документ като доказателство за тези условия.

Матей Матов е с мярка за неотклонение - парична гаранция от 1000 лв.. Той обаче не се яви в съда през днешния ден, а юристът му показа домумент от УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, който удостоверява, че подсъдимият е пациент на Втора хирургична клиника към здравното заведение. Разболял се е в събота (14 януари), т.е. два дни преди разпоредителното съвещание.

Делото обаче не потегли поради друга уважителна причина - отсъствието на единия от правосъдните заседатели, който не бе в залата по персонални аргументи. Затова арбитър Веселин Хаджиев насрочи нова дата за разпоредителното съвещание - 7 февруари от 13,30 часа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР